lørdag den 16. april 2016

Barbados

Tiden flyver. Vi er allerede halvvejs i vores fire ugers ophold på Barbados.
Her er (også) dejligt.


Barbados er en lidt større ø end Antiqua. Her bor ca. 270.000 mennesker, heraf de fleste i øens hovedstad, Bridgetown, som ligger i det sydvestlige hjørne.


Der er stor forskel på den østlige og vestlige side af øen:
Mod øst ligger Atlanterhavet, strandene er vindblæste og der er stærk understrøm i havet som gør at svømning frarådes. Mod vest ligger det caribiske hav, og strand og vand er langt mere egnet til svømning og daseri. Af samme grund er det primært vestsiden som har turismen, og det er også her vi slår vores folder.



Barbados får årligt besøg af mere end 1 million turister, heraf ca 60% fra cruiseskibe, som lægger til ved Bridgetown. De dage skibene er i havn (cirka hver anden dag) kan der være ganske hektisk de mest turistede steder på øen, når folk skal nå at se det hele på den halve tid.
For at undgå alle de mennesker, har vi indkvarteret os i en hyggelig to-etagers bungalow på et lille familiedrevet resort et godt stykke længere mod nord op ad vestkysten.



Resortet ligger nærmest på stranden, præcis som vi kan lide det. Her er ingen cruisegæster, og generelt fantastisk stille og roligt, bortset fra træ-frøernes sang(?) om aftenen. (Det lyder mest som nogen der prøver at pumpe en luftmadras op).
Dagene går rimelig meget som de gjorde på Antiqua; Solbadning ved pool eller strand, snorkeling over rev direkte fra stranden, og lidt sightseeing rundt på øen i en lejet bil.





Der er ikke meget skiltning på øen, så det er let at fare vild når man kører rundt. Nogle steder er der dog lidt hjælp at hente.


Skiltet tog i hvert fald ikke fejl. Det var en pæn udsigt.



Noget af tiden sidder vi bare på vores terrasse og nyder roen. Der kan gå flere timer uden man ser et øje, og når man gør, er det slet ikke sikkert det er et menneskes.


Det ville ikke være svært at vænne sig til sådan et liv. Omvendt bliver det lidt en udfordring når hverdagen snart igen banker på hjemme i Danmark. -Der er i skrivende stund præcis en måned til rejsen er slut, men den tid den sorg.
Lige nu prøver vi bare at nyde dagene fuldt ud, selvom de går alt, alt for stærkt.




2 kommentarer: