lørdag den 9. april 2016

Med udsigt til Caribien

Lad os få det på det rene fra start. Vi nåede ikke at se alle de 365 strande Antiqua praler af at besidde.
Men mindre kan også gøre det. -Og så har man jo en god undskyldning for at vende tilbage en anden gang. 37 strande per dag er nok lige i overkanten. 
-Det blev heller ikke lettere af, at vores lejlighed lå på en bakketop med Antiqua's (måske) bedste udsigt fra vores helt egen terrasse. Med solnedgang og det hele.Der gik mere end et par timer dagligt med at nyde terrassen i fred og ro.Vi fik dog også lejet en bil og kørt lidt rundt.


Mange øer i Caribien, bl.a. Antiqua, har venstrekørsel, så vores træning i Australien og New Zealand kom os til gavn endnu en gang.
Hvad man til gengæld ikke kan forberede sig på, er de lokales indstilling til begrebet parkering, (som godt kan være i begge sider af en virkelig smal vej), samt deres indstilling til, hvornår det er deres tur til at køre ud fra en sidevej (vores bil havde heldigvis udmærkede bremser). Både vi og bilen slap dog for skrammer eller buler.


I gamle dage blev øen brugt af englænderne til slaver (den lokale befolkning er alle efterkommere) og produktion af sukker og rom fra sukkerrør. Der er forsat en del steder man kan se resterne af møllerne de brugte. 
Det var barske tider, særligt for slaverne naturligvis. Dengang møllerne var i brug, var de de rene dødsfælder; Der var ikke nogen stopknap på møllen, i stedet havde man altid en økse i nærheden. Hvis en slaves hånd blev fanget i maskineriet, mistede slaven hånden, men ikke livet. -Gad vide hvad Arbejdstilsynet ville have sagt til dén..?


Byer er der ikke mange af på øen. De fleste af dem er blot en lille samling af faldefærdige rønner. Øen lever stort set kun af turisme, og det har tydeligvis ikke kommet alle til gode, langt fra.En seværdighed på øen er de engelske kolonisters gamle havn, English Harbour. Havnen er stadig i brug, og masser af sejlskibe lægger dagligt vejen forbi. Havnen ses bedst fra en nærliggende bakketop kaldet Shirley Heights: Ved Shirley Heights findes ruinerne af et gammelt engelsk fort. Der var en del britiske soldater udstationeret, for at sikre havnen mod pirater og invasion fra Frankrig. 
Mange af de unge mænd blev begravet på kirkegården her. De kom aldrig i krig, men døde af diverse eksotiske sygdomme. I det mindste er der god udsigt fra deres sidste hvilested. 


Det er let at fare vild når man kører rundt på Antiqua. Mange små sideveje, som sjældent er kortlagt, gør navigering vanskelig. Heldigvis er øen ret lille, man kan køre fra den ene ende til den anden på ca 45 minutter, så selvom man farer vild, er det ikke for særlig mange minutter ad gangen.
Og for at være helt ærlig; det er lidt hyggeligt og eventyragtigt at fare vild på en fremmed caribisk ø.
Vi ved ikke hvor mange strande vi nåede at se, men nogle stykker blev det da til.  

Vores næste stop er vores længste stop i Caribien. Fire hele uger på Barbados. Vi glæder os meget, men har også lidt svært ved at sige farvel til Antiqua og en helt fantastisk udsigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar