onsdag den 16. december 2015

I Tolkien's fodspor


Af alle de byer vi endnu har besøgt i New Zealand, har vi netop forladt den hyggeligste!
-Og den bliver næppe overgået på resten af turen;
Midt på nordøen af New Zealand ligger nemlig "Hobbiton". -Byen som både blev brugt til filmene om "Ringenes Herre" og senere "Hobbitten". (Hvis I ikke har set dem, så få det gjort!)Ok, det er ikke nogen rigtig by. De har ladet kulisserne stå efter optagelserne sluttede, og gjort området til en turistattraktion. Når det så er sagt, så er det nærmest ikke til at se at den ikke er beboet (bortset fra at der mangler hobbitterne). 


Det er det fineste område, med små, elegante bede, et flor af blomster samt en masse fine hobbit-huller. Begejstringen ville ingen ende tage. Selv vejret var med os!


Et kæmpe dagligt arbejde udført af utallige fuldtidsansatte, heriblandt fem gartnere, går med at vedligeholde byen, bare så den kan blive ved med at se fin ud! (Og tjene penge ind, ja, ja...). 
Uanset bevægegrunde, var alt fuldstændig som på filmene. Helt eventyrligt!


Vi var på stedet som de første om morgenen, og det var vi glade for. Det var helt som i filmene at gå rundt i haverne og tage billeder af alle de fine huse og døre. A. var helt salig.


Flere af stederne var faktisk ganske lette at genkende fra filmene. Det gjorde det ekstra sjovt at vide man stod præcis dér hvor de forskellige skuespillere havde stået. 

Bilbo's hus og bænk.


Festpladsen, hvor Bilbo fejrer sin 111års fødselsdag. Til venstre ses gærdet, som Bilbo hopper over i "Hobbitten".

Gadekæret hvor Gandalf ankommer i sin vogn i "Ringenes Herre".

The Green Dragon.

Green Dragon indefra. Man kunne både spise morgen- og aftensmad derinde.Vi brugte et par timer derinde før vi blev gennet ud af guiden. Der var åbenbart også andre som ville derind. Hmpf!


I byen Matamata (hvor Hobbiton ligger) har de i øvrigt det fineste turistkontor vi endnu har set. 
Vi gætter på at de har fået inspiration fra byens hovedattraktion...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar