fredag den 11. december 2015

Roadtripping i New Zealand

Fra Qatars varme er turen nu gået til New Zealand. Det var en 26 timers lang rejse med mellemlanding i Hong Kong, og selvom vi sov undervejs, var vi pænt groggy da vi ankom til Auckland ved middagstid. Autocamperen, som skal være vores hjem de næste uger, var dog booket til samme dag, så det var bare med at oppe sig og finde sin indre eventyrer frem. Jetlag er for slapsvanse!

(Selv vejarbejderne prøvede at forvirre os i vores "jetlag-tåger"...)
Vi regner med at terrænet vi skal køre i bliver lidt mere civiliseret end i Australien, og derfor har vi valgt en camper som er en tand større end den forrige.


Vi fandt hurtigt en campingplads med havudsigt 100 km nord for Auckland, hvor vi gjorde holdt for natten. Der var tasker der skulle pakkes ud, og tøj som skulle vaskes.
Kl 21 kunne vi ikke holde øjnene åbne længere og gik til køjs. A. vågnede kl. 04 og var klar til første rigtige dag på farten, L. åbnede øjnene kl. 09... Typisk.

Vi har valgt at starte ud med den nordligste del af New Zealand. Der er ikke så langt op til spidsen, hvor Stillehavet møder det Tasmanske hav ("skummet" til venstre på billederne nedenunder).
I det fjerne kan man skimte nogle små øer. De kaldes "Manawa Tawhi" -frit oversat til engelsk: "Panting breath". For mange år siden valgte den lokale høvding at svømme derud fra spidsen af New Zealand. Da han nåede frem, døbte han angiveligt øerne ud fra hvordan han havde det efter turen. Lidt mere bad-ass end nogen nutidig leder. (A. gad godt se Lars Løkke lave samme stunt fx...)

Indtil videre er New Zealand lidt kønnere, lidt grønnere og lidt mere kuperet end vi husker det. Perfekt til at køre rundt i og beundre det hele! Bølgende grønne enge så langt øjet rækker, let overstrøet med køer, får og masser af hvide og gule blomster. December her svarer ca. til juni i DK, så her er sommeren ved at starte op. Det er mellem 19 og 23 grader, let sol og let skyet. Føles vel nærmest som dansk sommer.
Egenavne minder til gengæld på ingen måde om noget dansk. Vi har indtil videre bl.a. sovet i byer som Orewa, Karikari, Ohope og Kerikeri. Størstedelen af byerne i landet er nemlig på Maori-sprog
(Maori er det oprindelige folk i New Zealand.)

Selvom vi havde glædet os til at se søer og bjerge, så har vi også nydt flere smukke strande, her nord for Auckland.I morgen går turen syd på. Der er bl.a. nogle "Ringenes Herre" og "Hobbitten" locations, der skal findes og fotograferes. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar