tirsdag den 15. december 2015

Roadtripping i New Zealand, vol. II

Fra Auckland gik turen som sagt sydpå. Sådan da. Vi har taget turen rundt langs øens vestkyst, og nydt storslåede udsigter utallige steder.


Det er ikke helt så let at planlægge dagene i camperen som det var i Australien; I Australien er man næsten altid nogenlunde sikker på, hvor langt man kan nå at køre på en dag. Der er fladt og vejret er rimelig uændret gennem hele dagen. Sådan spiller klaveret ikke i New Zealand. Her går vejene op og ned nærmest konstant, og svinger uafbrudt, så man må bremse, af og til helt ned til 15 km/t. Det ene øjeblik kører man i et bjergpas med regnskov på begge sider, og kort tid efter er det en smuk kystvej eller græsenge på begge sider. Man keder sig aldrig.Og så er der vejret. Det er et kapitel for sig. 
New Zealand bryster sig af at man, hvis man er heldig (uheldig?) kan opleve op til alle fire årstider på samme dag. Dette skyldes landets beliggenhed og udformning (det er langt og tyndt). Det ene øjeblik kører man under en skyfri himmel, og før man får set sig om, styrter det ned. Temperaturskift på 15 grader indenfor få timer er heller ikke umuligt. Derfor skal man også være lidt forsigtig når man kører på de snoede veje. -Vejen kan pludselig være glat af en regnbyge som lige har passeret, eller fordi temperaturen pludselig er faldet markant.Nå ja, og så er der også kortere mellem seværdighederne end i Australien. Så der bliver tit og tæt holdt ind til siden. Det tager også tid. Men på en god måde!


Vi fandt, vanen tro, fantastiske strande på vores vej. Nogen var mere begejstrede end andre over lavvande og strande med skønne spejlinger.


Strande med bjerge i baggrunden er jo altid et hit.


New Zealand har mange søer og floder, og derfor også virkelig mange broer. En stor del af broerne består kun af en enkelt vejbane - hvor den side, med bedst udsyn har vigepligt. Det fungerer faktisk ganske fint.


Langs kysten kom vi forbi utallige smukke bugter. Flere af dem med en lille, hyggelig by ud til - med små, fine både trukket op på land.


Selv postkasserne er, nogle gange, seværdigheder! Mon man kan få varmet sin postordre-kage?

En enkelt by eller to har vi selvfølgelig også gjort holdt i. Her er det Napier.


Nu nærmer vi os midten af nordøen. Det betyder at vores kort over diverse "locations" til optagelse af "Ringenes Herre" og "Hobbitten" skal i brug. Mere om det næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar