søndag den 10. januar 2016

Godt nytår - fra Auckland

Så er der nyt fra den anden side af jorden. Vi har det godt, selvom tiden går lidt for hurtigt.


Dagen før nytårsaften tjekkede vi ind i vores lejlighed i Auckland.
Den dér omstilling fra camper til lejlighed, fra campingpladsens toiletter og bade til eget bad og toilet, det er bare fantastisk. Pludselig skal man ikke længere tænke på at have shampoo og håndklæde med til badet - og vi (ok, så bare A.) skal ikke bekymre os om, hvorvidt balsammen kan nå at virke rigtig godt, inden de 6 minutter med varmt vand er slut... Åh ja, det er en fornøjelse.

Vores lejlighed med fin udsigt.
Og så blev det nytår. Lidt før det plejer. 12 timer, for at være helt præcis.
-Det var nu ikke helt det samme uden Dronningens nytårstale. Den blev holdt kl. 06:00 næste morgen, mens vi sov sødt i vores senge.
Men L. arrangerede at vi kunne se 90 års fødselsdagen, og så var alt næsten godt.
Vores lejlighed har en pragtfuld udsigt over det meste af Auckland, og vi så frem til vildt fyrværkeri om aftenen, men det har de altså meget lidt af. De fyrer nemlig det hele af til Guy Fawkes Day i begyndelsen af november. (Man kan slet ikke købe fyrværkeri på andre tidspunkter af året, ej heller i december). Så det er kun fra Auckland Skytower der fyres krudt af nytårsaften. Det har vi heldigvis første parket til, da vores lejlighed næsten er nabo til tårnet, og oven i købet har en terrasse der vender den vej.  


Så godt nytår herfra! Vi kom godt ind i det nye år, trods raketter i begrænset omfang. Heldigvis er det ikke vores sidste nytårsaften i år, så det kan være vi får revanche inden alt for længe.
Mere om det i et senere indlæg...

Ellers har starten på året været meget rolig. Vi ankom til byen i solskin, men 2016 i Auckland bød i begyndelsen på en masse regn og grå himmel. Det gjorde dog ikke det store for vores vedkommende. Vi nød lejligheden, fik ordnet diverse småting, planlagt detaljer omkring den videre færd, og vasket en masse tøj. Det var i forvejen lidt planen med opholdet.

Vi var dog også lidt ude i byen når der var ophold i regnen, og særligt de sidste dage artede vejret sig meget bedre. Det blev til nogle lange gåture rundt i gaderne, byens parker og nede ved havnen.

Daseri i solen.
Ved havnen i Auckland
L. ved havnen
Vi var en tur i Albert Park - som er opkaldt efter Prins Albert, der var gift med Dronning Elizabeth. Selvom landet ligger langt væk, er de faktisk ganske royale. Det synes vi (altså A.) er super hyggeligt.


Det var som om træet ikke helt syntes der skulle gå en sti her.
Auckland Skytower er 328 meter højt, så der var en fin udsigt oppe fra toppen.
Man kan på gode dage se op til 80 km ud i horisonten.

Man kunne lave udspring fra tårnet, eller få lov at gå en tur rundt på en platform udenfor med en line om livet. A. skulle ikke nyde noget! - Der er faktisk ret langt ned!
L. peger på vores lejlighed, som ligger lige rundt om hjørnet fra tårnet.
Kaffe på 52. etage. L. var ikke så sur som han ser ud. Der var bare ret koldt derinde, af uvisse årsager. 
Sidste dag i byen tog vi en færge over sundet til en hyggelig lille havneby ved navn Devonport. Det er et af de steder i Auckland, der først blev bebygget. Flere huse var fra 1888 - det er jo ganske gammelt efter New Zealandske forhold.

Med færgen til Devonport
Kaffe i Devonport
Der var en fremragende udsigt over byen.

Auckland skyline
Her er eksempel på hvordan byens gader ser ud. De er stejle! Flere steder var der trapper i stedet for fortorv. 


Én af os var mere begejstret end den anden, for de husene og facaderne. Men altså... Hvordan kan man ikke elske de fine terrasser? Og haver? Og plankeværk? Det er jo bedårende.
Typisk New Zeland-idyllisk hus. 
Alt i alt har vi haft et helt fantastisk ophold i New Zealand.
Byerne vi har besøgt har været udmærkede, men det er alt det uden for byerne som gør landet til noget helt særligt. -De bølgende bakker, dybe dale, sneklædtebjerge, gletchere, utallige enge med køer eller får, regnskoven, kysterne, strandene og selvfølgelig de uvirkeligt blå søer... Det er dét vi kommer til at savne allermest.
Men alt har som bekendt en ende, og nu glæder vi os til de næste oplevelser på et nyt kontinent, Asien. Vi starter med 14 dages dasen i Thailand. Igangstativ!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar