fredag den 1. januar 2016

End of the road.

Så er den sidste kilometer landevej tilbagelagt. Ikke mere friluftsliv til A og L i denne omgang.
Vi kan nu se tilbage på en fantastisk tur, rundt i det her uendeligt smukke land. Vi har kørt fra den nordligste spids på nordøen, til den sydlige del af sydøen. I alt en tur på 5.500 km - og det har været så skønt.

Udsigt over Lake Tekapo
Som i eventyrene gik alting bare op i en højere enhed til slut.
Vejret viste sig fra sin, for New Zealand, absolut bedste side med varme og skyfri himmel, og sidste del af ruten bød på nogle af de mest overvældende steder på hele turen, nemlig Mount Cook og Lake Tekapo.
Begge steder var også med på første campertur, men de var bestemt ikke falmet i mellemtiden.
Det blev til en overnatning i det fri ude ved de store bjerge, og et glædeligt gensyn med den mælkeblå sø (inklusiv skyfri nattehimmel) hvor hverken ord eller billeder helt slår til. 
Udover disse steder blev der tid til besøg i noget af New Zealands regnskov og, nå ja, flere strande og udsigtspunkter.

Træer dækker med mos i aller former og nuancer. A. er helt fortryllet.
De særeste skabninger findes på sådanne uberørte steder.
Floderne og søerne på sydøen er flere steder en helt speciel dybblå mælkeagtig kulør.
Det skyldes et mineral fra bjergene som transporteres med bl.a. gletchervandet.
Vandet ser eventyrligt og indbydende ud, men man skal ikke gå ud i det. Det er aldeles iskoldt.

Turen gennem regnskoven endte ved en lille flod.
Et af mange vandfald på turen.
Jo nærmere vi kom julen, jo flere turister (både lokale, men i høj grad også asiatere) var der på vejene og ved seværdighederne. Vi forstår det godt - for japanere og kinesere er det ikke en voldsomt lang flyvetur til sol og sommer. Vi gør det også gerne igen - selvom det er på den anden side af jorden.
Det blev dog aldrig for meget med turister, heldigvis. Dertil er der for god plads i landet, som kun har knap 4,5 mio indbyggere.

Kig ud over "Blue Pools".
L. på strand nr. én million. Han er nu tålmodig.
Sidste del af vejen bød på flere imponerende udsigtspunkter. A. har flere steder erklæret, at hér bygger hun hus og slår sig ned. -L. mener at det bliver til temmelig mange huse.
Det er muligt han har ret i det.


Det er 3,5 år siden vi sidst sov i Wanaka, så det var et glædeligt gensyn med den skønne udsigt fra campingpladsen. Denne gang holdt vi juleaften på stedet. Vi tog ind til byen og spiste indisk mad (det er vel jul...), og hyggede os ellers i camperen med chokolade og glögg (som her kaldes Wintherwine, selvom det drikkes midt på sommeren).

Juleaften. Lidt mindre julestemning end i DK
Lupiner i fuld flor. L. har ikke længere tal på hvor mange gange A har holdt ind til siden for at få et livsnødvendigt billede.

Da vi nærmede os Mt. Cook (det er nu en mindre bjergkæde, men da Mt. Cook er 1 km højere end de andre bjerge, omfatter "Mt. Cook" hele området.) måtte A. igen undres over, HVOR blå søen nedenfor bjerget er.


Der var kun enkelte tottede skyer på himlen - vi kunne dårligt have planlagt det bedre.


Lake Pukaki nær Mount Cook.
Der er rigtig mange tracks man kan gå ved Mt. Cook. Fra få timer til flere dage. Vi valgte én af de kortere ture - vi gik mest efter udsigten.

På vej op til udsigt mod Mount Cook!
Området var lige så smukt, som vi huskede det. Dog væsentligt varmere. Faktisk så varmt, at man flere gange om dagen kunne høre nogle gevaldige brag, nærmest som torden, hvor sne og is væltede sammen i mindre laviner. Vi så én af dem. Det lignede et vandfald af sne.

A. nyder udsigten til gletcher og Mount Cook.
Dalen foran Mount Cook, hvor vi overnattede. Det var så smukt at vågne op til.
På den anden side af søen ser Mt. Cook ikke helt ud til at være det højeste bjerg i New Zealand, 3724 meter. Men det er nu stadig et imponerende syn. Igen måtte vi holde ind til siden mange gange - den blå sø og bjergene bag - det er så flot.

Lige som 500 andre turister, besøgte vi kirken ved Lake Tekapo. Det er muligvis den mest fotograferede kirke i New Zealand - kirken i sig selv er fin, men beliggenheden gør den til noget særligt.

"Church of the Good Sheperd"

Vores rute på Nordøen
Vores rute på sydøen.
Nu hvor camperen så er blevet afleveret igen, (og A. er slæbt skrigende ud derfra), er det blevet tid til næste del af turen. Denne gang står Asien for skud, men inden da har vi en uges penge i en lejlighed i Auckland. Bare lige for at tage ordentligt afsked med New Zealand, fejre nytår, og komme lidt til hægterne igen. Det skulle jo nødigt gå hen og blive for stressende det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar