lørdag den 27. februar 2016

I conquistadores fodspor

Vi er nu i Colombia. Helt præcis i den hyggelige havneby Cartagena. Her er varmt, fugtigt (90% humidity!) og dejligt.


Cartagena er en af de første "europæiske" byer i Sydamerika, og blev grundlagt af de spanske conquistadores tilbage i 1533. Den er navngivet efter den spanske by af samme navn, fordi de fleste sømænd som var med til grundlæggelsen kom fra denne by (og måske havde lidt hjemve?)
De byggede desuden en en høj mur hele vejen rundt om den oprindelige bydel, for bedre at kunne beskytte sig mod pirater og andre ballademagere, som tydeligvis syntes at det dér spanske guld var lækkert at få fingre i. 




Idag er byen den 5. største i Colombia, og mens den gamle bydel er helt unik (og på UNESCO's verdensarvs liste) er resten af byen, som er vokset op udenfor bymurene, mere traditionel sydamerikansk storby, og derfor ikke helt så spændende (synes L og A).



Af samme grund havde vi valgt et hotel midt i den gamle bydel, så vi lettest muligt kunne udforske den. Og udforsket det blev den!



Bydelen består af utallige charmerende, labyrintagtige, smalle gader med de fineste gamle huse og blomsterfyldte altaner i første sals højde. Her og der afbrydes gaderne af små torve med caféer, restauranter, kirker og museér.
Man (A.) kunne gå rundt i timevis og bare beundre det hele.



L. guidede roligt A. rundt, mens der blev fotograferet døre, porte og altaner i en uendelighed.



Når man (L.) til sidst ikke orkede mere sightseeing, så gjorde det ikke noget at hotellet på taget havde anlagt et lækkert pool- og afslapningsområde. Helt perfekt til daseri efter nogle timer rundt i byen, og med den flotteste udsigt over alle byens tage.



Og når mørket faldt på, åbnede byens restauranter dørene, så man kunne få stillet sin sult inden sengen kaldte.



Vi bliver her ialt i 14 dage. Dog kun den første uge indenfor murene. Herefter flytter vi over i en anden lejlighed og er for en uge en person ekstra. Lars' bror lægger nemlig vejen forbi. Ham glæder vi os til at se.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar