lørdag den 11. februar 2012

Roadtrip, vol.1.

Vi er nu i gang med at køre Australien tynd (eller måske bare tyndere). Vi har nemlig lejet en autocamper. Efter 1 måned på lækre hoteller er det nu tid til at finde ud af at dele 10 kvadratmeter, incl. køkken, seng, spisebord, skabe og generel opbevaringsplads. Går faktisk ret okay! Det er nemlig en rigtig fin camper vi har - der er det hele i sådan én. Også tv, dvd-afspiller og mikroovn.


Da vi hentede camperen blev A. pludselig nervøs ved tanken om venstrekørsel. Hun havde ellers øvet sig mentalt ved at studere taxi-chaufførerne i Sydney, Thailand og Singapore når vi kørte med dem, men nu var det pludselig vores tur!  Vi fik en kort gennemgang af camperen, og så var det ellers afsted. L. bag rattet. A. som co-driver. Der blev brugt sætninger som "ikke SÅ langt UUUUD!" - "over i venstre vejbane!" og "PAS PÅ DEN BIL! - undskyld, han var i den anden vejbane..."


Men efter nogle km gik det faktisk ret glat. A. var dog sikker på at hun ikke turde køre. Overhovedet.
Vi startede i nærmeste supermarked, hvor vi købte alt, hvad man sådan kan få brug for, incl. masser af oksekød. Australien er pissedyrt med det meste (de har ikke finanskrise som Europa og USA), men oksekød - dét er billigt. Passer os helt fint!

Det gode vejr, som vi regnede med i Australien, var åbenbart taget vestpå fra Sydney. Og når man er i en camper er der kun én ting at gøre. Køre efter solen og varmen. Som sagt, så gjort.


I skrivende stund er vi ca. 1700 km vest for Sydney, i Adelaide. Her er der virkelig dejligt vejr.
Skønt!

A. har efter lidt overtalelse fra L. givet det dér venstrekørsel et skud, og det går faktisk rigtig fint!


Undervejs på turen har vi måttet tage forbi et værksted for at tjekke en læk - der viste sig -sandsynligvis - at være en nærmest ligegyldig detalje.
Vi har set smukke landskaber, meget anderledes end hvad A. forestillede sig (Australien er IKKE helt fladt - der kan man bare se). Her er bl.a. bjerge og kæmpe bakker, smukke skove, tørre, røde veje med vindhekse, vinmarker og frugtplantager samt enorme vidstrakte områder som til en forveksling kunne ligne afrikansk savanne.


Det er svært at holde øjnene på vejen, selv når man er chauffør, så anderledes fra DK er det virkelig! Det hjælper heller ikke at der sjældent er en bil i syne, og der kan gå halve og hele timer uden at en af de store lastbiler passerer en i den modsatte retning. Meget fascinerende, og til tider nærmes meditativt!


Af og til passerer vi gennem en af de små søvninge flækker som udgør byer på ruten. Med små fine huse, nogle gange i bedste western-stil.


A. havde set sig lun på et område, der hedder Mungo National Park. Et kæmpe naturreservat midt inde i landet, hvor man bl.a. har fundet nogle af de første spor efter mennesker (udenfor Afrika) for mange tusinde år siden. Der skulle også være nogle 30m høje sandklitter som de kalder "Den Kinesiske mur". Det lød smukt.
Selvom vi ialt skulle gennem 170 km øde, bumpet og støvet grus/ler/sten-vej (L. var virkelig ikke tryg ved dette mht. bilens helbred), med ikke mere end 15-30 (max!) km/t, var det dét værd. 
Området var storslået, smukt, fantastisk - og vi så masser af kænguruer, emuer, firben, kaniner og fugle. Og blot en enkelt turistfamilie hen under aften. Resten af dagen var vi helt for os selv.


Vi overnattede derude, faldt i søvn i måneskin (fuldmåne) under en skyfri himmel - og vågnede til synet af hoppende kænguruer uden for camperen... Så bliver det da ikke bedre! 


Planen de næste par dage er at bevæge os langsomt videre vestpå langs kysten, og se om vi kan finde nogle lækre strande og andre spændende ting at opleve og skrive hjem om. Det vil vise sig.

2 kommentarer:

  1. Dejligt at høre nyt.Godt gået og go vind . KH JANE Og Sven, nu snart på vej videre.

    SvarSlet
  2. Ser ud til at være en fantastisk tur indtil videre - hyg jer :)

    SvarSlet