onsdag den 25. april 2012

Vi er her stadig...

Ja, det er altså ikke fordi vi har opgivet vores blog, men det er altså svært at finde tid til at skrive på den, når der udenfor er strålende sol, krystalblåt vand og få meter fra ens soveværelse og ud på en solseng.
Med andre ord: Her er en stærkt forsinket beretning fra Aruba om vores ophold i San Francisco.

Efter en dejlig flyvetur over Stillehavet var det tid til et glædeligt gensyn med San Francisco. 
Vi havde denne gang valgt at bo så centralt som muligt, og vores hotel lå midt i downtown området (Union Square) så det kunne ikke være meget bedre.


Der er 7 timers tidsforskel mellem Tokyo og SF, og det kunne vi godt mærke! 
De første par dage var både L. og A. rimelig rundtossede og nærmest konstant trætte. Det, og så en del regnvejr, gjorde, at der blev sovet igennem på værelset, og ikke set det store af byen. L. i særdeleshed var også lidt "mæt" efter de lange gåture rundt i Japans gader, så det gjorde ham ikke det store at der var en masse amerikansk sport i fjernsynet.
A. var også ganske tilfreds med dette, idet hun *tilfældigvis* havde spottet et par butikker lige nede på hjørnet. Vi snakker Desigual, Banana Republic, GAP, Victoria's Secret, Levi's og Urban Outfitters. -Så dem kunne hun jo lige så godt smutte ned i, så L. kunne se sport i fred... -Jow, tak...
Senere, da L. også ville ud og se lidt på omgivelserne, blev det til en tur i den nærliggende Apple-Store, og da A.'s laptop var begyndt at vise alderdomstegn, så var det jo meget nærliggende at anskaffe sig en fin lille Mac. Så det gjorde A. 

Foråret var ikke helt nået til byen, så jakken og de lange bukser forblev på under opholdet, selvom 15 grader tidligt i april vel ikke er så ringe endda.


Det blev til et gensyn med Fisherman's Wharf, hvor L. og A. boede forrige gang, og vi kan hilse at sige at sælerne synes at have det ganske godt. De lå i hver fald og larmede og osede helt som sidst.


Super udsigt fra molen:


Golden Gate Bridge blev atter inspiceret, og denne gang uden medfølgende tåge... Tak for det.


Et smut ned til Castro, det berømte og meget farverige kvarter for homoseksuelle blev til en hyggelig eftermiddagstur. Det første som mødte os da vi nåede frem med sporvognen var... Nå ja, en mand udenfor en café, som tilsyneladende havde glemt sine bukser derhjemme. Og underbukserne... Han stod ganske ugeneret og snakkede med en af sine venner, og virkede hverken påvirket af det ene eller det andet... Oki-doki. A. blev så befippet at hun helt glemte at tage et billede af ham. Beklager.


Generelt var SF cirka som vi huskede den. Super hyggelig og med lidt for enhver smag. Især de fine huse blev fotograferet:



Eneste lille minus (som vi egentlig havde glemt fra sidst, og som ikke er så slemt endda) er, at byen virkelig har mange tosser. Om det skyldes byens fortid som hippie-hjemstavn med rimelig liberalt syn på bevidsthedsudvidende produkter, eller om der findes en anden forklaring vides ikke, men de er altså virkelig talrige, de kære skøre mennesker. De står bogstaveligt talt på hver eneste gadehjørne downtown.




Alt fra folk som *tror* at de er i stand til at spille et instrument (hvilket til tider er ganske underholdende for en kort stund), til folk som snakker med alt og ingenting, tiggere i underlige kostumer osv osv... De er hverken ubehagelige eller truende, og prøver bare at få det til at løbe rundt, men det bliver lidt trættende i længden at afvise 4 forskellige mennesker hver gang man venter på grønt lys ved en kantsten. Måske de skulle overveje om ikke markedet er mættet?

Det er selvfølgelig grundlæggende trist, men det er altså samtidig svært ikke at trække lidt på smilebåndet (især når man har jetlag) når en person, iført høj skriggrøn hat, sidder og beder om penge med en stegepande og et skilt hvorpå der står "need money for weed"... 

Ikke alle hoteller i byen er vildt populære - vi er glade for vi ikke boede på dette, som (tidligere?) medarbejdere opfordrede til at boycotte:


Til gengæld var der ganske hyggeligt på byens mange 50´er-inspirerede dinere:


Under alle omstændigheder fløj tiden afsted i SF og som så mange gange før, var det pludselig tid til at pakke sammen og bevæge sig videre i teksten. Next stop Aruba og mere solskin!

1 kommentar: