torsdag den 8. oktober 2015

En krokodille kommer sjældent alene

Nu har vi kørt lidt over 4000 km - 6000 km to go.


Vi har lagt en ganske fleksibel tidsplan, som vi er lidt foran i øjeblikket. Det er vi meget tilfredse med - man ved jo aldrig, hvornår en uventet og spændende oplevelse dukker op, og så har vi tid nok til også at nå det.
Vi havde heldigvis også tid nok til dette :


-Det ser mere dramatisk ud end det var. Et lille hul i slangen. Da det var fikset på 20 minutter, var vi atter på vejen igen.

Fra Kakadu kørte vi mod Darwin og midt i det hele spottede vi et skilt med “Jumping Croc Cruise”. Det måtte vi se!
Selvom vi overalt var blevet mindet om at passe på med krokodillerne, ville vi jo egentlig også gerne se dem, nu vi var her. På behørig afstand naturligvis.
Vi kørte ned til den nærliggende flod, og fra et lille skur blev vi ført ombord en pram med små gitre på siderne. Vi blev sejlet ud midt på floden, hvorefter"kaptajnen" hev en luns kød på en snor frem. Og så var der ellers krokodiller! Masser af dem.Og nogle gange lige vel tæt på...


Da vi var ved at være færdige, fik vi pludselig fint besøg. Brutus, den mest berømte krokodille i området, dukkede pludselig op.


Brutus er 6 meter lang og 90 år gammel. Han har ikke mange tænder tilbage og kun 3 ben, da det fjerde blev spist af en haj han var oppe at toppes med (!)
Trods sin høje alder er han dog stadig flodens konge og en rigtig hidsigprop.


De andre krokodiller har respekt for ham - et ordentligt slag med halen (som sendte 20-30 liter flodvand ned over de forreste i båden, inkl. os) og væk var konkurrenterne!


L. kom så tæt på Brutus, at han kunne have klappet ham. Det afholdt han sig dog fra.
Vi er ret sikre på at Brutus ville være lige så fornøjet med at snacke på en hånd, som at snacke på kødlunser fra båden.
I gennemsnit bliver der dræbt 2 mennesker årligt af krokodiller i Northern Territory alene.
Nogle gange en dum turist, som for nylig hvor en fisker vadede ud i vandet efter et blink som sad fast (mens konen stod på bredden!), andre gange en lokal, som da to unge mænd efter en våd aften i byen ville svømme om kap over en flod. Man kan sige den ene vandt ret klart.

I dag er vi så nået til Darwin og har været lidt rundt og se på den. Her er en smule koldere end indlands -vi er helt nede på 30 grader, men når fugtigheden samtidig er gået tilsvarende op, så føles det nærmest endnu varmere.


Darwin er en ok by, og den største vi har været i siden vi forlod Cairns.
Synderligt spændende er den dog ikke, nu hvor turistsæsonen er næsten overstået og regntiden på vej. Der er en promenade langs vandet, hvor der er anlagt en rigtig fin park, og en lang gade parallelt med dette, hvor der er en masse spisesteder, barer, caféer og små butikker.


Hyggeligt, men så heller ikke mere.
Vi bliver her et døgns tid, og så er det på farten igen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar