lørdag den 3. oktober 2015

En tur i Kakadu National Park

Hvor vi forrige gang havde kørt ganske meget, har vi denne gang kun flyttet os ganske lidt siden sidst. I hvert fald på kortet.

Byen Katherine ligger lige i udkanten af den ganske store Kakadu National Park. Kakadu er lidt større end Sjælland, hvis man skal have noget at sammenligne med. Dén er vi fortsat ude i.


Vi startede i den sydlige del af Kakadu, med et besøg i Katherine Gorge. 13 store kløfter skabt af enorme mængder vand som løber igennem hvert år.
Man kan ikke komme ind i dem til fods eller i bil. Kun helikopter, båd og kajak.
Så vi tog et lille cruise i en båd som sejlede derind sent om eftermiddagen. Og spiste 3 retters middag ombord på tilbagevejen mens mørket faldt på. Meget romantisk!



Man skal gå et lille stykke mellem hver gorge for at skifte båd. Så kan man heldigvis få lidt gode billeder fra land også.



Siden dagen var ved at gå på hæld, var det varmt, men ikke FOR varmt.


Lidt skyer er ganske passende. Dem brokker vi os på intet tidspunkt over.

En guide ombord fortalte om de ting vi så, mens vi sejlede. Der var krokodiller i vandet, heldigvis kun den ufarlige slags (ferskvand), men de var lidt sky, så vi så kun en som svømmede i den anden retning.


Oppe i sandet lægger krokodillerne æg. Man skulle tro krokodillerne kunne læse, for de lægger æg lige ved skiltet (hvor der står, at man skal passe på krokodilleæg).

Til middagen var der dækket fint op, og vi sad og hyggesnakkede lidt med to amerikanere.


At vi valgte aftenturen var ikke kun for romantikkens skyld. Det er stadig (vanvittigt) varmt udenfor det meste af dagen. Ikke en dag under 36 grader mens vi har været her, næsten ingen skyer og kun enkelte spredte vindpust. Vores aircon kæmper en brav kamp for at holde temperaturen under 30 i camperen. Det er lidt en balancegang at sove, når man ikke skal have det for varmt, og samtidig har en larmende maskine i loftet.
Af samme grund overnatter vi i øjeblikket kun på autoriserede campingpladser, da vi må have strøm til vores aircon. Ingen strøm - ingen nattesøvn. Så camping i det fri må vente lidt for nu. Desværre.


Ture på egen hånd i det fri bliver også lidt begrænset. Idag har vi f.eks. gået maks fem kilometer totalt, og alligevel føler vi begge at vi netop har overstået et marathon. Så det er noget med at vælge de vigtigste ting på vejen og få dem set. Typisk vælger vi udsigtspunkter, hvor man kan få et kig ud over det hele. Det bliver vi nok aldrig trætte af. Resten må så typisk blive en anden god gang, eller ses i forbifarten fra camperen.


Toppen af Kathrine Gorge. Udsigten var turen værd, selvom der var langt op.

Kakadu er særligt kendt for sine op mod 20.000 år gamle hulemalerier. De indfødte tegnede alt fra store begivenheder i livet, til billeder som skulle hjælpe dem med en god jagt.
Her fra Nourlangie.



Flere af billederne her er også berømte fordi de er en slags røngten-billede af dyr, med indvolde o.l.


De har naturligvis malet de dyr, de kender - så her ses en fin kænguru.


Her er vi ved Ubirr - der var ganske langt op, men der kom velsignede skyer og en bamhjertig vind. Så kan man lidt igen.




Vand og andre drikke bliver bællet konstant, energibarer holder blodsukkeret nogenlunde oppe, og dagen bliver typisk afsluttet med en dukkert i swimmingpoolen på den campingplads vi vælger at holde for natten. Det er til gengæld super lækkert.
Termitboene ser vi stadig, men det er som om termitterne her i området er bedre til at samarbejde...


Vi har desuden set utallige typer fugle, insekter og firben i Kakadu, mens det har skortet på de lidt større dyr.
De synes nok også det er lidt for varmt til at fise rundt og vise sig frem.
Kænguruer møder vi dog stadig på nogle af campingpladserne. Det er hyggeligt.
Og trods varmen, er det lige hvad turen er; Hyggelig. Dagene suser afsted, og det er lidt svært at forstå vi allerede har haft camperen i to uger. Godt der stadig er over fire uger mere.
Nu er vi snart færdig med Kakadu. Så sætter vi kursen mod Darwin, og efter det endnu en nationalpark, Lichtfield, som skulle have nogle pæne vandfald. Det er vi spændte på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar