onsdag den 23. marts 2016

Gensyn med Miami

Sydamerika (og Påskeøen) er bag os. Foran er den resterende del af vores tur, som skal foregå i USA og Caribien. Første stop var et kært gensyn med Miami, hvor vi har ikke været siden 2010. 


I Miami ventede L's kammerat Jonas og hans far, som også var på ferie i byen. 
De var her hele vores ophold, og vi tog derfor rundt på sightseeing sammen. Super hyggeligt med godt selskab!


Vi boede på et hotel i Miami Beach, lidt nord for South Beach. Der gik busser lige udenfor døren, men da Jonas havde lejet bil i Miami, blev vi både hentet og bragt hver dag! Kæmpe luksus!


De første dage tog vi en af byens Hop-on-hop-off busser rundt downtown. En nem og bekvem måde at få set de vigtigste steder uden større besvær.Vejret var dejligt, hvilket var bare en fordel, når man sad i en dobbeltdækkerbus uden overdækning.
(Jonas var slet ikke så sur som billedet nedenunder antyder).


Miami har en stor del jødisk befolkning, mange overlevende/flygtninge fra Holocaust. De har rejst en smuk mindestatue. Den symboliserer håbet de aldrig opgav.

Det kan måske være svært at se, siden det er grønt i grønt, men det er en opstrakt hånd.
Vi boede midt i et jødisk område, så vi så rigtig mange kalotter og mænd med høje hatte og slangekrøller. Dem ser man altså ikke nok af i København.


Der var oven i købet et lille harbour cruise med i prisen på vores hop on - hop off bus!


Sejlturen førte os bl.a. forbi "Millionaire's Row", hvor de rige og kendte bor. Heriblandt Will Smith, Beckhams, Naomi Cambell, Julio Iglesias og mange flere. (Ingen af dem var desværre hjemme - eller også gad de bare ikke komme ud og vinke...) Det flotteste palæ tilhørte dog ham, der opfandt en lille blå pille til mænd; Viagra.


Miamis skyline er den 3. største i USA. Kun overgået af New York og Chicago. Den er altså også pæn - vi er dog ikke helt sikre på, hvordan man måler en skyline? Højde og brede? 


En strandtur skulle vi selvfølgelig også have.


Miami Beach er blandt de mest populære i USA. A. er dog mere begejstret for deres livredder-huse, end for stranden. De farver altså...


Vi nåede at se 3 bryllupper på stranden. Det var også fantastisk vejr til en vielse ved strandkanten.


Det blev også til en tur i Jonas' bil til Florida Keys som har nogle fine, brede strande og gode fiskemuligheder. Vi gjorde holdt ved en lille havn, hvor man kunne håndfodre nogle kæmpe fisk.
-Hvis altså ikke pelikanerne fik fingre i fisken først. (-Det lyder bekendt...)Vi taler om alvorligt store fugle her. Nogle mere bistre end andre.

I Miami har de mange forskellige etniske grupper. Vi besøgte Little Havana, hvor en stor del har cubanske rødder. Her tales mere spansk end engelsk.
Vi var inde og få "ægte" cubansk mad - det smagte forrygende. Lækkert, mørt svinekød med forskelligt tilbehør. Kartoffelmos, stegte bananer, grønt eller fritter, alt efter humør. Cubansk mad kan anbefales.


A. var i sit es. Eller skal man sige A?Over and out fra Miami. Næste stop på vores tur er noget eksotisk strand. Igen.

1 kommentar:

  1. Denne by er en af de smukkeste. Alle vil gerne tilbringe en ferie på dette smukke sted. Takket være en meget god og nyttig artikel.

    SvarSlet