mandag den 13. december 2010

Sidste stop Malaysia

Som det fremgår af forrige blog, har vi sagt farvel til Singapore for denne gang. (Vi vender dog 100% sikkert tilbage dertil!). Sidste stop på vores tur hedder Malaysia, nærmere bestemt hotel Shangri La som ligger på øen Penang ved Batu Ferringgi Beach.
Det var vemodigt at tage afsked med en af de mest fantastiske storbyer vi nogensinde har været i, men sådan er det jo. Vores sidste dag i byen forløb forholdsvis roligt. Vi gik lidt rundt på egen hånd og sugede til os af byens svært tiltrækkende liv og stemning. Vi var et smut i Singapore Science Centre, som er en slags forvokset Experimentariet. Her var der en sær-udstilling om CSI, hvor man kunne få lov at lege detektiv for en dag og løse mordgåder. Meget spændende! Man måtte desværre ikke tage billeder derinde :-(
En af dagens store overraskelser var, da vi opdagede at de mange malls i byen stort set alle er forbundne under jorden! Den ene mall glider ganske enkelt over i den anden ganske ubemærket mens man går rundt derinde. Man kan med andre ord gå stort set tværs gennem det centrale Singapore under jorden, uden på noget som helst tidspunkt at have andet end butikker, restauranter o.lign på begge sider af sig. Enhver shoppers vildeste drøm!
En anden stor ting var, da vi fik at vide at alle de store, hvide bolde som lå i havnen indeholdt fyrværkeri beregnet til fejring af jul og nytår. Hvem der bare var her til at opleve det!
(Boldene udgør det hvide "spindelvæv" nederste på billedet). I kan selv regne ud hvor stor hver bold er... En del fyrværkeri må man sige!
I det hele taget er der ikke meget negativt at sige om denne by. Rent, pænt, hyggeligt, fantastiske bygninger (både nye og gamle), ingen folk fra butikker der hiver en i ærmerne, og med alt for meget at se og opleve, til at man kan nå det på under en uge. Vi glæder os i hvert fald allerede til at vende tilbage dertil.
Her får I lidt blandet fra vores dage:

 "Raffles Hotel". Stedet hvor Singapore Sling blev opfundet.
Frihedsmonumentet. Skal forestille 4 spisepinde, én for hver af de fire største etniske grupper i byen. -Vist nok...

 Marina Bay Sands Resort
 Et eller andet regeringsbygnings-halløj.
 En af Singapore's største shopping-gader "Orchard Road". De blå S'er er shoppingcentre...
 En af de smarte "Road-bizz" som forhindrer at trafikken tager overhånd i Singapore. Smart.
 Singapore er en af de eneste byer i verden med en tropisk regnskov indenfor bymurene.
 Ferrero Rocher-tårn!
 Papegøjer fra Sentosa.
 Et tempel fra Chinatown.

En sidste tur langs en af de flotte floder der snor sig gennem byen.

Nu gælder det som sagt Malaysia og de sidste dage af vores ferie. Stay tuned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar