mandag den 14. september 2015

En tur i regnskoven.

Søndag tog vi ud i regnskoven. Eller rettere, op i regnskoven. Til en lille by ved navn Kuranda, som ligger på et plateau 400 meter over havets overflade (og Cairns). 
Det særlige ved Kuranda (udover regnskoven) er turen derop. Udover at køre selv kunne man enten tage den (for nogen) frygtede svævebane eller en to timers scenisk togtur. Vi valgte sidstnævnte, som viste sig at være en rigtig god idé.


Toget var over 100 år gammelt, og selvom lokomotivet var skiftet ud, var vognene stadig de originale. Togbanen blev bygget mellem 1882 og 1891, og på turen skulle man igennem 15 tunneller (lavet med dynamit, hakke og skovl!) og over ikke mindre end 55 broer. Det må have været et pænt stort stykke arbejde at lave...
Turen var dejligt afslappet, omend med nogle pænt skarpe sving undervejs. Og udsigten var "to die for".




Selve Kuranda er en lillebitte turist-by fuld af små butikker med alle mulige former for souvenirs, mad m.m. I området var så tilknyttet forskellige aktiviteter, som alle havde regnskoven og dens liv som udgangspunkt.
Vi havde valgt at booke en tour med "RainforeStation". Vi kørte rundt i nogle gamle "Army-ducks" fra 2. Verdenskrig. Amfibie-vogne med plads til 25 mennesker. Fordelen ved Army-Ducks er at de har 6-hjulstræk og kan sejle. Ulempen er at de kører langsomt og larmer ganske meget. Og lugter lidt af diesel.
Vores guide var sød og fortalte om de ting vi så undervejs.


Her sejler vi på en flod i regnskoven. Stadig i vores Armyduck. Jojo...


Efter tur i regnskoven var der mulighed for at se et show med aboriginal-dans. Ganske pudsigt at se. Tydeligvis også pudsigt at lave, for danserne, 4 mænd, brød sammen i fnise-anfald på scenen.
L. kæmpede for ikke at gøre det samme.
Musikken bestod af to fyre. En spillede på didgeridoo (den lange øh... trompet?) - den anden spillede på træ-pinde. Vi må nok tilstå, at den kinesiske del af publikum var de mest begejstrede.


I nærheden var også en lille zoo, hvor man kunne hilse på ham her. Han gik frit omkring og kunne både fodres og klappes.


Og ham her. En lille fyr på 12 år, der virkelig forstod at posere for kameraet. Da han så os, kravlede han ned fra sit gemmested og stod klar til at blive fotograferet. A. ønsker sig en koala.


Her er så den australske Jack the Ripper, en inkarneret ungkarl - han havde i hvert fald slået 12 af sine tidligere kærester ihjel. Så nu får han lov at leve og dø alene.
Det er vanskeligt at se på billedet, men han er 5 meter lang og vejer omkring 700 kg. 


Vi er enige om at holde os væk fra skumle floder, hvor sådan en fyr her kunne dukke op. 
Heldigvis kan de kun løbe 10 km/t på land. Så det er bare om at komme op af vandet hvis hans artsfæller viser sig! Vi er begge overbeviste om, at vi godt kan løbe hurtigere end det, med sådan en krabat i hælene. -Med mindre vi stadig har svømmefødder på. Så bliver det et ømt syn.

1 kommentar:

  1. WOW sikke en tur, lyder som en helt fantastisk oplevelse. På billederne ser naturen smuk ud, det må have været en god oplevelse :-) Smukke, smukke billeder.

    SvarSlet