tirsdag den 24. januar 2012

At dase (og snorkle) i Thailand.

Slut med Thailand for denne gang. Vi er vel ankommet til Singapore, og kan se tilbage på en fantastisk uge i Koh Lanta på det skønneste resort. Vi har virkelig daset meget ved poolen. -Man skal vel prøve at få en smule tan. Det er alt i alt gået riiiimeligt; A. har fået varmeknopper hist og her, og L. skaller hist og her. Så alt er ved det gamle.
Når varmen og solen blev for meget, var det bare at vælte sig fra sin solseng og ned i poolen. Og blev man sulten var det blot at trykke på knappen ved solsengen, så kom en tjener susende med menukort (på 22. sekunder - L. tog tid).
Det var virkelig en fantastisk pool. L. har suset frem og tilbage i den, og A. har mere behersket kæmpet sig igennem et par baner om dagen. Det går fremad med svømmetalentet...




Vores ophold tog en aften en noget mystisk drejning. Under en aftentur så vi et helt klart orange lys på himlen. Som en utrolig klar stjerne, men den bevægede sig underligt, frem og tilbage, indtil det forsvandt. Ingen blink, som et fly ville have, og helt orange. A. overvejede om der nu også var liv andre steder. L. besluttede at det var et mærkeligt fly. Og så lod vi det ellers ligge.


-Lige til næste aften, hvor vi under vores middag så, at der på stranden blev sendt lamper af rispapir op i himlen, som fejring af det kinesiske nytår. Ahaaaaa... A. har igen forkastet idéen om liv i rummet. For nu.
Det kinesiske nytår faldt i år den 23. januar - og med hjælp fra resortet fik vi også lov at sende en lampe til vejrs. Det var virkelig hyggeligt og smukt. Og ikke mere uhyggeligt eller mystisk.





Vi har også fået snorklet. Godt forberedt med redningsvest til A. (man er vel ikke 100% vandhund endnu) og undervandskamera til L. Klar parat...


Vi blev hentet i en af resortets speedbåde og så gik den ellers derud af.
Første stop snorklede vi, og prøvede kameraet af på fisk... Og A.




Så sejlede vi ud til en stor klippe ø, hvor der var en lang grotte vi svømmede igennem. 80 meter i mørket.
For enden kom vi til en "hemmelig" lagune, hvor piraterne i gamle dage gemte deres skatte. Der var smukt og grønt. Og fyldt med koreanske turister. Jaja... -Kan hilse og sige, at de var vældigt begejstrede og ikke bange for at give udtryk for det med høje hyl.



Efter frokost på en rigtig bounty-strand snorklede vi derefter ved endnu et rev. Det er lidt trist at se, at deres rev er ved at dø. Vandet er ved at blive for varmt, og der er for mange turister som træder på revene når de svømmer. Men ind til videre er de smukke - og fyldt med smukke, ret fotogene fisk.




Så var det næsen hjem mod resortet igen, glade og godt trætte efter alt det svømmeri! En skøn dag.


I løbet af vores tid på resortet kunne vi konstatere at dets gæster primært bestod af tyskere (det burde vel være et hint, når resortets hjemmeside kan vises på engelsk eller tysk). Dette prægtige folk *hold nu fast* var oppe kl 06:30 og tonsede rundt på stranden og i poolen. De er jo gale. Selv var vi lidt mere moderate og stod op mellem 07:30 og 08:30. Vi mener selv (og her vil folk som kender os nok være enige), at det i sig selv er ret imponerende. -Men vejret var så skønt at det ville være synd at gå glip af det.
Der var dog også andre folkeslag på stedet. Ved poolen kunne man f.eks. lege den kendte leg "spot en russer". Det blev dog hurtigt for nemt.


Flere aftener så vi varsel om regn, da vi fra vores strandrestaurant kunne spotte lyn i horisonten.

En smule regn kom der da også, men kun om natten. Hvor heldig kan man være? Ellers faldt vi i søvn til lyden af bølger mod stranden blandet med chikadernes summen.
Området udenom resortet var ikke noget at skrive hjem om. Fattigdom i stor stil. Slum kan man vel kalde det. Vi skyndte os at komme hjem til vores bungalow igen.

Pludselig var vores 8 dage gået og afrejse nærmede sig. Lidt trist, men hvor trist kan man tillade sig at være, når der -forhåbentlig- venter flere spændende oplevelser forude?


Nu skal vi ud og se på Singapore, og se om vi kan finde nyt at skrive hjem om. So long. 

1 kommentar:

  1. Meget modbydelige billeder..!! Jeg er glad for jeg er hjemme i det kolde Danmark, hvor vi er nogen der passer vores arbejde..!

    SvarSlet