lørdag den 28. januar 2012

Back to Singapore

Så er der nyt fra østfronten, nærmere bestemt Singapore, som indtil videre har været et glædeligt gensyn. Byen er, heldigvis, ligeså grøn og ren og pæn som vi huskede den. Begrænset med trafik (det er som nævnt i et tidligere indlæg ret dyrt at have bil i byen, og særligt hvis den er over 10 år gammel, hvorfor der næsten kun er nye biler på vejene) og udmærket offentlig transport.


Vi har nu været her i 4 dage og har ca 2 tilbage før turen går videre til Australien.

I og med at vi tidligere har stiftet bekendskab med byen, har det været en mere rolig tilgang til det hele denne gang. Vi er indlogeret på et hotel i nærheden af Clarke Quay, som er et område nær Singapore river, og det er virkelig et hyggeligt område; Masser af caféer og spisesteder, mange små butikker, en lang og hyggelig promenade langs floden og -selvfølgelig- flere shoppingcentre lige i nærheden. (Det er jo Singapore).
A. er forøvrigt ganske begejstret over at Singapore har et hygiejne-system, der består af kontrol af køkkener - og en tildeling af karakter. A er bedst, og er det rigtig slemt - så lukker de biksen. Mere af den slags, tak.

                 Vores hotel.

Vi brugte vores første dag i byen på at vade lidt op og ned af førnævnte flod, og en smule osen i et par shoppingcentre. På andendagen kom L.'s forældre til byen (de er også ude på tur), og det blev til en super hyggelig dag sammen med dem, med en tur op i Skypark (toppen af det store hotel Marina Bay Sands) og nogle Singapore Slings / GT's på Raffles Hotel som et par af højdepunkterne.



Ellers har det store emne for opholdet været at A. desværre måtte konstatere at en af hendes kindtænder ikke helt var på toppen. Den var blevet ujævn på den ene flade, og L. havde ved inspektion meldt op at det så ud til at den havde fået en større sprække... Igang var vi så med at forsøge at opstøve en habil og ikke alt for dyr tandlæge til A...
Det skulle vise sig at være lidt af en udfordring. Singapore er den storby i verden med flest tandlæger i forhold til indbyggertal, og da det samtidig var kinsisk nytår, medførte det at mange butikker (heriblandt de fleste tandlæger) holdt lukket det meste af ugen. I sidste ende fandt vi dog en tandlæge i et shoppingcenter (...), fik en tid samme dag, og meget nervøs tog A. derhen med L. ved sin side.
Lang historie kort, viste skaden sig heldigvis mindre end frygtet, og A. slap med lidt lappen (og ingen stik eller boring!) og et påbud om ikke at belaste tanden såvidt muligt. Meget lettet tog A. derfra, og direkte ud og shoppe en ny fin Desigual-kjole (+ det løse) som belønning for sin tapperhed. (L. betalte) Pyha!


Nu håber vi bare at tanden holder til vi igen er på dansk grund. Så må A's tandlæge besigtige skaden lidt nærmere. Den tid den sorg.

Dagen idag er primært gået med et besøg i Singapore Zoo. -En kæmpe zoologisk have, hvor mange af dyrene går frit omkring. Haven ligger i udkanten af byen, og består primært af naturlig regnskov. Det var en stor oplevelse, også selvom man dårligt kan nå at se det hele på under en dag, og der bliver tilbagelagt nogle kilometer på den konto. Der er dog mulighed for at hoppe på en "tram" som kører rundt i hele haven hvis man bliver for træt.
Haven er delt ind i "kontinenter" ud fra hvor dyrene primært findes, og der var både mulighed for fodring og ridning på flere af dem, hvis man havde lyst til det. A og L holdt sig dog fra den del, og nøjedes med at få nogle fine billeder af dyrene. Selvom det var varmt og fugtigt var dyrene faktisk ganske aktive og kun de færreste "gemte sig" væk fra mylderet af turister og børn.

Den sjældne "blærerøvsabe"

Hans fætter

Ikke en abe




Apropos mylder, så er det aftaget en smule i byen, efter at fejringen af det kinsesiske nytår endelig er ved at fade ud. Nu har det også stået på i en uge, så det var ved at være på tide. Udover at der er færre kinesere over det hele, er de fleste butikker åbne igen, og det gør alting lidt lettere, i særdeleshed når man er ved at løbe tør for rent tøj, og alle vaskerier har været lukkede, men også det lille problem har nu løst sig...

Kinesiske dansere igang med et af mange shows som er en del af den traditionelle fejring af nytåret.

De sidste par dage vil vi bruge på en tur i Chinatown og muligvis en tur ud til Sentosa. Og så er A. blevet inviteret i biografen imorgen af L. Det blir sikkert hyggeligt.
Derefter går turen som nævnt til Australien. L. håber på at vi kan komme med den nye Airbus 380, men det er lidt usikkert, da de er under inspektion for tiden. Vi (L.) krydser i al fald fingre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar