torsdag den 5. januar 2012

Verdens største ...

Så, mine damer og herrer, er der nyt fra Dubai.


Vi kan konstatere, at her er godt og blandet med mennesker. Indere, kinesere, japanere, tyskere, russere og selvfølgelig en del arabere. Størstedelen af araberne går helt traditionelt klædt. Dvs. mænd i lange, hvide kjortler og kvinder indhyllet i sort fra top til tå. Ofte er kun øjnene frie.
A. undrede sig meget over, hvordan de mon spiser, med sådan et tørklæde foran munden - men det viser sig, at det let kan tages af, når de sidder på restaurant eller café. Da må de åbenbart gerne vise deres ansigter. L. var pænt ligeglad med den oplysning... *tsk - mænd* Han mener at de alle sammen er ninja'er, og blot venter på at blive nok i antal til at vælte Khaliffen. Og så ikke mere om den sag.

Siden sidst har vi bl.a. daset ved poolen - der var skønt.
L. fik farve. Det gjorde A. ikke.  Intet nyt under solen.
Vi har også shoppet. A. fandt udsalg i Desiguel og var vældig begejstret for 50% off på 2 helt, helt fabulous kjoler. Igen var L. svært ligeglad. Han fik også pænt lov til at vente uden for omklædningsrummet, der er nemlig en afdeling for kvinder, og en for mænd. Ikke noget med at mixe her.
L. har købt sko (og smidt de slidte ud, thank God) og undervandskamera - vi har nemlig allerede planlagt at der bliver behov for et sådant!
Det hele foregik i vores favorit mall, Dubai Mall, som forøvrigt er verdens største. Selvfølgelig.


Traditionen tro har vi været på sightseeing med bus. I denne virkelig rene by - der ligger intet og flyder. Og deres biler, wow! De er lækre, nye og møgdyre. Man vender nærmest nakken af led for at nå at se alle de Ferrarier, Porscher, Rolls Royce's m.m. som konstant ruller forbi. Det virker næsten som om de kører i ring.
Vi kan også konstatere at de blærer sig rigtig meget med alle former for vand, i form af kunstige søer, vandfald og springvand. Smukt ser det altså også ud. Derudover bruger de også dagligt over 125 mio liter vand på at holde det hele grønt og pænt...

Her står A. mellem *nye* gamle bygninger, i traditionel stil - og så lige et 818m højt tårn i baggrunden. Burj Khalifa, verdens højeste, naturligvis.  


På vores sightseeing var vi forbi The Palm, en masse øer, formet som toppen af en palme. Verdens største samling af kunstige ø'er. (Naturligvis). De kan ses fra verdensrummet, som en af de eneste menneskeskabte ting. På øen ligger over 30 styk 5-stjernede hoteller og en masse andet lir. De planlægger at bygge 3 af slagsen, så hvis I har noget sand og sten liggende, kan de vist godt bruge det.

I nærheden ligger Burj al Arab, der er verdens højeste (ja, nemlig ja) suitehotel. Det er formet som et sejl på en dhow (arabisk båd), og smukt gør det sig, som det ligger der på en lækker badestrand... Er man tilstrækkeligt VIP bliver man hentet i helikopter, der lige lander på helipad'en øverst oppe. Nemt og bekvemt. Tiger Woods har høvlet en golfbold i vandet deroppefra, og Federer har spillet tennis mod Agassi samme sted. (Info som L. -sjovt nok- var mere interesseret i end A.) En suite koster fra $1000 dollars per nat og opefter. Den dyreste ligger på $27.000/nat.
Så er det bare om ikke at sove over sig... 


Hvis nogen skulle være i tvivl, befinder verdens højeste flagstang sig hernede. Den er virkelig også kæmpe. Den kostede $1,1 mio. De byggede den i anledning af at Dubai blev selvstændigt. 


Generelt set er vi vældig glade for Dubai so far. Imorgen står den på mere sightseeing, og -måske- lidt shopping. Det kan man jo ikke få nok af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar