mandag den 9. januar 2012

Dubai, til lands, til vands og i luften.

Så er første stop på vores tur ved at være ovre. Sidste aften i Dubai, og imorgen går turen videre østover med destination Ho Chi Minh City i Vietnam.

De sidste par dage er fløjet afsted. En del af tiden er gået med at dase ved vores dejlige pools. (Vi fandt for et par dage siden ud af, at vores hotel havde en aftale med et sportscenter ved siden af, hvor der var en stor og lækker pool med sol hele dagen og flere solsenge end poolen på hotellet). L. har fået endnu mere farve, og A. er faktisk efterhånden også blevet ret brun! Optur!



Men vi har selvfølgelig også været ude og se lidt mere af Dubai.
Taxa'er er, som vi tidligere har nævnt, lækre, pålidelige og billige (benzin er, helt bogstaveligt, billigere end vand hernede!), så dem har vi gjort flittigt brug af til at komme rundt. Man går mere eller mindre slet ikke rundt på gaden hernede, ikke bare pga varmen, men også pga de store afstande. Egentlig synd, når man tænker på at Dubai har de flotteste superbrede fortove med marmorlignende fliser og lys i.



Generelt er byen fuld af liv. Den har det samme antal indbyggere som København, men den føles meget større og mere aktiv. -De bygger noget overalt! Helst højhuse, eller et eller andet turistorienteret, en Metro eller noget de kan blære sig med. Det er meget imponerende. Som nogle af de vildeste ting (synes vi) kan nævnes fire kæmpe højhuse, som på toppen er forbundet via, hvad, der når det står færdigt, vil være verdens højeste skybridge. Hvis man køber en lejlighed i komplekset får man i tilgift, helt gratis, en Lamborghini med i købet! (Hvorfor gør de ikke den slags i København?)
-Eller hvad med 300 kunstige øer flere kilometer ude i vandet, som tilsammen udgør en miniaturekopi af... Verden! Ialt måler "øgruppen" 6x9km og hver ø kan købes, hvis det kunne friste med et helt særligt feriested. Prisen er fra $10mio og op til over $100 mio. Beckhams har selvfølgelig allerede købt en af dem...

På trods af alt byggeriet føles det på ingen måde, som om man er midt i en kulisse under konstruktion. Alting fungerer upåklageligt, der flyder ingen steder med byggematerialer eller lign, og der er nok at se på!

Kæmpe Akvarium i Dubai Mall. Frontpanelet er (surprise) verdens største. -Og ja, man kunne få lov at dykke ned til fiskene.



En sejltur på Dubai Creek. Pris: 1½ krone per næse!

Verdens højeste tårn på 818m, Burj Khalifa, blev besteget idag. De 126 etager vi skulle op klarede ekspres-elevatoren på under 25 sekunder. Det var en fantastisk udsigt, også selvom sigtbarheden ikke var perfekt.




Vi været på guidet tur i bus, og gået aftentur i den fineste rekonstruktion af en gammel havneby ("Madinat") som havde utallige basarer, boder, restauranter og sågar en kunstigt anlagt havn hvor man kunne blive sejlet rundt i gondol-lignende små både. Utrolig romantisk!



Om aftenen var der lyd-, springvands- og lysshows flere steder i byen, og de fleste shoppingscentre lukker først ved midnatstid!

Alt i alt har Dubai været en skøn start på vores ferie, og vi glæder os meget til at vende tilbage sidst på året.
Nu er det tid til at pakke og komme videre i teksten. Next stop Vietnam!

3 kommentarer:

  1. Herligt.
    God tur videre!
    sender Jane

    SvarSlet
  2. Elsker at høre om jeres tur Anni:) Så gode beskrivelser og rigtig fede billeder. Glæder mig til at høre meget mere!

    Knus
    Erika (Turtle)

    SvarSlet
  3. Inspirerende indlæg med meget flotte billeder! Står selv og samler en masse inspiration om Dubai, så tak skal I have.. Bruger selv meget hjemmesiden www.dubai.dk som kan anbefales til at få gode idéer til oplevelser :)

    SvarSlet