tirsdag den 16. november 2010

Hong Kong rundt på 3 dage...

Slut med Hong Kong for denne gang. Vi er nu vel ankommet til Filipinerne, hvor vi virkelig kan slappe af og nyde livet. Vi er begge glade for, at det er eneste gang på turen, hvor vi skal besøge 2 storbyer (Tokyo og Hong Kong) i træk, for det kan virke lidt overvældende både fysisk og mentalt, især med så få dage til rådighed hvert sted... Det er ikke nemt at ha lyst til at se det hele, men ikke have energien til  - men vi nåede at se en stor del af Hong Kong alligevel, stor tak til Big Bus, som vi nød 3 dages sightseeing tur med ;o)




For vi kørte, det gjorde vi. 4 dages il-march i Tokyo havde sat sine spor, og efter første dag i Hong Kong blev vi enige om, at hvis vi skulle derfra med flest mulige oplevelser i bagagen, måtte vi gribe til andre midler end gå-ben. Enter Big Bus. Rundt i hele Hong Kong kørte vi i en åben dobbeltdækker-bus, med høretelefoner i ørerne som fortalte om de ting vi så, mens vi ivrigt prøvede at tage billeder samtidig med - ikke altid lige til, når der er sving og ting (buske, skilte, broer, bygninger) der er i vejen for det -helt- perfekte billede af : "Ting man gerne vil se i Hong Kong", og bussen ikke altid stoppede de rigtige steder. Men en del ok billeder fik vi. De vigtigste steder stoppede bussen, så man kunne stå af og se nærmere på det hele, og så tage den næste bus der kom.

Skyskrabere er der nok af i Hong Kong. I alle former og størrelser. Tvivlsomt om der findes en by med flere af dem end Hong Kong. I hvert fald ikke nogen vi har set. Og smukke er de. Tårnhøje, så man skal ha nakken helt tilbage, lavet af glas - i alle farver. Og lækkert designet. Meget Feng Shui. Der er så mange af dem, at man bliver helt mæt, og nærmest bare trænger til at se på et helt almindeligt hus. Vi har nok taget 200 billeder bare af skyskrabere, men her ser i det (iflg. A.) smukkeste af dem. Det skal forestille koala-bjørne, der kravler op af huset - det kan A. ikke helt se, men fint er det.
Som sagt - mage højhuse. Her fra et udkigspunkt, der hedder The Peak.

Verdens 4. højeste bygning findes også i Hong Kong. Ca. 500m højt.  Med hotel på toppen... 120 millioner kroner for en lejlighed i en af etagerne lige under dette... Grunden som hotellet er bygget på blev købt for 5 millioner dollars per kvadrat-fod!

Iøvrigt fik både A. og L. dårlige nerver da de så hvordan det foregik når noget skulle rettes på husene i byen: Små vævre mænd kravlede rundt på stilladser lavet af BAMBUS, uden nogen form for sikkerhedsforanstaltninger overhovedet! Ikke for folk med sarte nerver...


Vi hørte, at Hong Kong er byen med de bedste skræddere, og en kammerat anbefalede en bestemt til os (tak Jonas!), så det måtte vi prøve. Vi skulle begge have et jakkesæt og en skjorte, men A. blev nok lidt grebet af stemningen, for det der blev leveret til hotellet 15 minutter før afgang mod lufthavnen var : 2 jakkesæt (et herre og et dame) 4 skjorter (2 herre og 2 dame) en nederdel og en kjole...
L.'s tøj krævede kun 1 "fitting" mens A.'s krævede hele 3. Det skal jo sidde HELT rigtigt!
Det hele tog under 48 timer, og resultatet synes vi er blevet knaldflot.




Hong Kong er i det hele taget en shoppers våde drøm. Her er så mange butikker, at det får Tokyo til at ligne en søvning dag i en dansk forstad, og det siger ikke så lidt. Der er butikker så langt øjet rækker. Alt fra små intermistiske boder til de dyreste mærkevare-butikker. Hvis man er noget som helst ved musikken hvad angår mode, elektronik eller lignende så har man ikke bare én, men en hel kæde af butikker i Hong Kong.

Mest spændende var "Night Street Market", der strakte sig over adskillelige gader, og som efter mørkets frembrud blev pakket med boder og madsteder så langt øjet rakte. Over en kilometer i alt, hvilket tager overraskende lang tid at komme igennem når der er tykt med folk, og alle sælgerne prøver at få en til at vælge lige netop deres bod at bruge sine penge i.
Men A. fik sig dog lidt souvenirs, bl.a. 4 alt for fede Christian Audigier T-shirts (næsten ægte) og en ny håndtaske (uden label).


Men nu hedder det Filippinerne. Vi er netop ankommet efter en dejlig flyvetur, og en vild køretur på 1½ time med resortets chauffør (A. nåede at få dårlige nerver, manden kørte jo som en sindssyg!). Her skal vi være en uge før turen går videre til Bangkok. Det skal blive godt med lidt afslapning.

2 kommentarer:

  1. Hej :-) Faldt lige over jeres fine beskrivelse af Hong Kong. Vil I videregive oplysninger ang. den gode skrædder I fandt?

    Mange hilsner
    Christina

    SvarSlet
  2. Hej faldt ligeledes over jeg fine blog, og er også meget interesseret i at vide hvilken skrædder det er i fik anbefalet. Skal selv afsted om 2 uger så please send adresse og navn og pris tak :-)

    SvarSlet