fredag den 12. november 2010

你好 Hong Kong!

Så er vi vel ankommet til Hong Kong.

Vi troede lidt at byen ville ligne Tokyo - det er jo en asiatisk storby. Der tog vi fejl - det her er helt anderledes. Husene er større, vildere og der er mere rod i gadebilledet. Og virkelig mange virkelig uhygiejniske spisesteder *gys* Her er det simpelthen helt normalt at man står foran sin butik (der ligner en garage, der står åben) og skærer stegte kyllinger ud på samme brædt, som man lige har skåret fersk fisk/fersk kød på. Og ingen håndvask i miles omkreds.

A. var straks klar til at ringe til Rødovre og få hele byen lukket - NU! Men... er også klar over, at siden indbyggerne her har den næst-højeste levealder i verden (kun overgået af Japan) kommer jeg nok ikke så langt med det, for folk dør åbenbart ikke af virkelig klam mad her. I stedet har vi (eller, det er faktisk bare A.) bestemt os for at vi kun spiser steder, som enten er virkelig pæne - og gerne en del af en amerikansk kæde. Fx. MacD og Starbucks.

Nå, men byen er fed. Her er gang i den. Over alt. Med rigtig mange markeder - og mange af de rigtig dyre butikker. Vi taler Rolex, Catier, Prada, Miu Miu, Tiffanys, Fendi osv osv i den helt store stil. Og midt i mellem de fine butikker ligger en kæmpe H&M og prøver at ligne én, der passer lige ind.

Vi er lidt trætte efter sightseeing i Tokyo, så A. fik L. med på noget sightseeingbus. Det var et stort hit.
Vi sad dejligt og så hele Kowloon glide forbi i en smuk og rodet blanding. Vi fik høretelefoner i og hørte små historier om de steder vi kørte forbi. Vi er nu begge lidt klogere på det der med den tidligere Britiske koloni, og generelt om det blandede folkefærd, der er i byen.
OG vi købte i samme omgang en nattetur - det er overvældende at se Hong Kong Island både ved dag og natte tide.
 Vs. nat.
Kl 20 er der hver aften ved havnen et lysshow, som der er fanget en smule af på nederste billede. Der spilles musik på hele molen (som er en lille ½ km lang) og så blinker lyset i takt. Det ser vildt ud. Det vildeste er dog nok de folkemængder den slags tiltrækker. Ville ikke kunne magte at være her i højsæson'en - nu er det dejligt vejr og begrænset med turister.

Vi er meget begejstrede for Asien, so far. Eneste minus er faktisk at der er så voldsomt mange der ryger (det er altså 40%!!!) Og de må ryge på restauranter og hoteller (vi har dog booket røgfrit!). Og de hoster og harker og spytter på gaden. Det bliver nok noget lidt andet, når vi når til Singapore, hvor de vist får bøder for den slags...

Vi har forhørt os om skræddere, så som det første i morgen skal vi ud og få taget mål til noget jakkesæt - et til L. og et til A. (som også skal ha nederdel, skjorte og tørklæde - weeeee!!) Og derefter skal vi køre rundt i på Hong Kong Island - det bliver vildt - som alt er her i byen. Vildt vildt vildt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar