mandag den 29. november 2010

คำอำลา Bangkok!

Så var det tid til at sige farvel til endnu en by og drage videre - det er nu blevet ren rutine.
A. pakker det hele og putter så lidt mere fyld i L.'s kuffert. Det er muligt, at der endnu en gang blev shoppet en smule, så for at fordele vægten, må der fyldes lidt ekstra i håndbagage og sådan. Sølle 30 kg hver. Det er det vi må ha med. Og på trods af at A. virkelig har været skrap, og kasseret med hård hånd, hvad der ikke bliver brugt, så vejer bagagen mere, end da vi vinkede farvel til Dk.

Denne gang fandt A. det helt rigtige. En hårtørrer! Med noget ioner. Den er helt rigtig. Og i Bangkok har de genial strøm, det er nemlig det samme som i Dk - så igen nedsmeltning eller kortslutning. Og samme stik. Ja tak.

Nå. Bangkok. Hvad skal man sige om den? Stol ikke på en venlig fremmed, kan man sige. Vi skulle på sightseeing, se Grand Palace (i høj grad Grand) og Wat Pho - et fantastisk tempel. Hele vejen rundt var der folk, der sagde "There is nothing that way" - ikke andet end et tempel af guld altså. Folk prøver, det bedste de har lært, at få én overbevist om, at templet er lukket og at man skal se et helt andet tempel - og evt. gerne købe nogle falske diamanter, for overpris.
Ja. Tempel. Det var stort. Kæmpe kan man sige. Danske kirker, gå hjem - guld, spir, og Budda'er i alle hjørner. Det er sagen. Vi taler Den Liggende Budda, 46 meter lang, 15 meter høj og guld belagt. En lille grøn Budda klædt i guld, med mange guldstatuer, der beskytter den. Og så lige 394 andre Budda'er - de fleste af dem guldbelagt. I ét tempel!
Og Grand Palace, hvor Kongen bor af og til, og hans gæster selvfølgelig. Et 250 år gammel palads - hvor der er bygget til og fra. Mere guld, flere spir, flere Budda'er, elefanter og andre sagnfigurer. Fantatisk.Og selve paladset, hvor vi ikke måtte komme ind:

Dog var det ret varmt, A. havde ikke været forudseende nok og havde taget en top på. Det er ikke nok til paladset - her kan man få lov at låne en fin skjorte med længere ærmer... Pyha...

Sidste aften i Bangkok havde vi haft en varm dag og vi besluttede os for en tur ved poolen på 5. sal. Wow. Virkelig lækkert sted, lækker jacuzi og pool.

Og så eller tidligt op, hentet af booket bil, i lufthavnen, tjek ind, flyve, blive hentet i bil, ankomme, pakke ud. Vi har faktisk vænnet os til det. Det går fint og smertefrit. Ingen forsinkelser siden Miami (A.'s held med transport overruler L.'s uheld med samme. *7-9-13*) Ja, vi har det dejligt og nyder det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar