lørdag den 23. oktober 2010

Alcatraz - blandt andet.

Så kom vi i gang i San Fran, og som det hører sig til, havde vi allerede besluttet os for at se Alcatraz. Billetter havde vi købt hjemmefra, det anbefales, fordi der kan være lang ventetid.
Vi tog ned til molen, tog færgen over (det tager ca. 10 minutter) og gik rundt. Øen har både en spændende, tragisk og smuk historie. Den var et vigtigt punkt under Borgerkrigen, den var et moderne fængsel i en 30-40 år, indianerne "besatte" den i 1½ år, sidst i 60'erene og nu er det turist-attraktion samt naturpark - der er faktisk flere områder, hvor man ikke må komme, fordi det er fuglereservat.
Der var en audio-tur, hvor vi fik høretelefoner på og gik rundt og så på fængslet, samtidig med at tidligere fanger og ansatte fortalte historier fra stedet. Bl.a. blev der fortalt om et flugtforsøg, hvor 3 fanger brød ud af fængslet - de er aldrig blevet fundet, men der går rygter om at de tog til Sydamerika, da de alle 3 havde lært spansk, mens de var i fængslet. 
Lidt billeder fra færgen, øen og selvfølgelig over udsigten fra øen, som er fantastisk. Man har fri udsigt til San Francisco's skyline og Golden Gate Bridge. Virkelig flot.















Et højdepunkt var også A.'s besøg i Apple-store. Det bar frugt (høhø) da vi kom derfra med en meget fin Ipad!! Der er siden gået timer med at sidde og nusse rundt med den - der kan hentes spil, bøger, musik og surfes generelt. Og eftersom L.'s pc jo er afgået ved døden, er det faktisk rart, at man kan sidde en time eller 2 om aftenen, hver for sig og holde kontakt med omverdenen.

Og så ha vi været ude at se byen. Hold da op, hvor er der mange bakker - flere er så stejle, at der i stedet for fortorv er trapper! Og bilerne må kun holde parkeret med snuden/enden mod fortorvet. På mindre stejle bakker skal de holde med forhjulene drejet ind mod fortovskanten - ellers kan det give en bøde. Man kan også liiige forestille sig, hvad der kunne ske, hvis de holder på en 30 graders skråning, og glemmer at trække håndbremsen... *ups*
Bonus-info: det er virkelig god træning, sådan at vade op og ned!!



Vi bor på det, der hedder Fishermann's Wharf - det er stedet som alle turister skal se, derfor er det også stedet som alle i byen elsker at hade. Der er mange turister og mange turist-butikker, hvor man kan købe postkort, magneter, krus, t-shirts, smykker, tørklæder, kameraer... alt, hvad der kan fange turister. Men det er et rigtig hyggeligt sted, masser af caféer, spændende butikker og flot udsigt over havnen.

Vi har naturligvis også kørt med sporvogn. Det er nu meget sjovt og det skal jo prøves, når chancen er der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar