lørdag den 30. oktober 2010

Græsset er altid grønnere...

- Ja, og det er på Hawaii (eller O'ahu faktisk) at det er grønnere. Her er evigt grønt og smukt. Og fyldt med tosser... Der er mange hjemløse her, ligesom i San Francisco - her er de bare lidt mere rundtossede. Og komplet harmløse. De slår deres telte op i parken, lige ved stranden - og fra vores hotel og til Starbucks (hvor vi får vores morgenmad, de laver jo den gode kaffe). De vader rundt, snakker højt med sig selv, ryster på hovedet eller fægter med en pind... Vores yndlings går rundt i guld-jakke (den er virkelig shiny) med en rive, som han river grene sammen med. Hele dagen. Når han ikke lige er gået kold på græsset. Meget høflig dog, hilser altid pænt.

I går brugte vi en dag på stranden - A. havde medbragt en fin parasol, så solen bedre kunne holdes i skak. Gik dårligt - det blæser en del på Hawaii...
L. drønede rundt i vandet på et boggie-board (et mini-surfbræt, som man skal ligge ned på). Da A. opgav parasollen måtte hun også ud i bølgerne for at prøve boardet af. Faktisk ganske rart at blive slæbt rundt på.

Vejret skifter ret meget. Temperaturen er skøn døgnet rundt - men det er jo regntid, så vi får lidt vand af og til. Dog har vi endnu ikke oplevet at en byge varede mere end 3-4 minutter. Nogle aftener varede de 10 sekunder... Meget stenet. Vi har endda oplevet regn fra en skyfri himmel - mens vi lå på stranden. Det var altså mystisk.

Vi har været ude og køre i dag. Vi fik besøgt et smukt tempel, som er bygget til de mange japanere og buddhister på øen. Der var en 18 fod høj Buddha-figur i templet - som I kan se er 18 fod faktisk ret højt.

Templet er bygget bagest på en kæmpe kirkegård - her er det meget normalt at hele familier holder picnic ved deres kæres grave. Der stod også mange steder mad og drikkevarer på gravene til de afdøde. Det er faktisk en smuk tradition. Her er templet:


L. kører. A. styrer kortet - og er blevet noget bedre til det, med lidt øvelse. Nu kører vi næsten ikke forkert mere. Ikke noget, der ikke kan klares med en kæk U-vending. *Host* A. mener fortsat ikke det er nemt at vide hvor øst er, når man nu ikke har noget kompas - men det kommer nok.
Til gengæld er hun flink til at pege ud på kortet hvor vi er. Typisk mens L. er i færd med at skifte bane på den 4-sporede motorvej. Det er han ikke udelt begejstret for.


DK har nu meget at lære af Amerika (det er jo en amerikansk stat, hvis nogen var i tvivl). Her har deres KÆMPE supermarkeder (vi taler Bilka-størrelse) åbent 24 timer i døgnet, en masse medicin er bare i håndkøb (og ret billigt), de har lange rækker af alverdens slanke-produkter og man kan leje dvd-film i en automat for 1 USD (ca 5,50 kr). Blockbuster go home!
Til gengæld synes A. at de altså halter bagefter med hygiejnen herovre. Det er ikke alle rejsedeltagere, der er lige begejstrede, når der er skimmel i køleskabene i kiosker, eller når tjeneren på restauranten oplyser at "vi lukker tidligt i dag, fordi vi skal gøre rent"... WHAT?!?!?!? L. er garanteret også oprørt over dette, selvom han ikke giver så meget udtryk for det.

Vi har her i Honolulu også fået fajitas 2 steder. Den virkelig gode - og den virkelig dårlige. Den dårlige var dyrest... *uf* så nu tjekker vi altid restauranter og deres anmeldelser inden vi går ud og spiser (én af os savner en smiley-hjemmeside...). Dog flottede vi os her til aften med en sandwich fra Subway...

Tilsidst lidt billeder fra landet, hvor alt er lidt smukkere
Ingen kommentarer:

Send en kommentar